skip to Main Content

1974-2024

Ja, het gaat gebeuren!!!

Vanwege het 50-jarig jubileum in 2024 organiseert de DIOS-commissie, bestaande uit Vincent de Windt, Martin vaartjes en Geert-Jan Wingelaar, in de week van 29 september 2024 tot en met 6 oktober 2024 een DIOS-tripje naar:
Ajaccio op Corsica!

 

Historie van de jaarclub:

In november 1974 werd de Leidse jaarclub Wellustige Os geïnaugureerd bij Studentenvereniging Minerva. De club bestond oorspronkelijk uit 21 leden; anno 2024 zijn dit de 17 actieve leden: Niek van Adrichem, Marc Blom, Hero de Boer, Hein Brackel, Marco Franken, Tonko Goettsch, Frans Koek, Jan van Leeuwen, Rolf Lemij, Tom Mutsaerts, Allan Schornagel, Ab van der Touw, Martin Vaartjes, Ariaan van Walsum, Vincent de Windt, Geert-Jan Wingelaar en Guido van Woerkom.

Paul van Suylichem: overleden op 23 maart 2004
Leden die niet meer actief deelnemen aan de clubactiviteiten: Rene Hartel, Remco Zeven, Sander Vinks en Paul van Olphen.

Als jaarclub zijn wij altijd een keer per jaar bij elkaar gekomen, meestal in oktober, maar soms in september. Afwisselend ontmoeten wij elkaar gewoon ergens in Nederland, gekoppeld aan een activiteit met aansluitend borrel (met bitterballen!!) en diner. Om het jaar ongeveer ondernemen wij de laatste 20 jaar meerdaagse trips meestal naar het buitenland. Bij elke bijeenkomst nemen we de tijd om de groep bij te praten over ieders gezondheid, gezin en werk.

Ook hebben we sinds een aantal jaar een jaarclubappgroep. Het gebruik van Whatsapp heeft ons duidelijk dichter bij elkaar gebracht door het feit dat de contacten veelvuldiger werden en ook door de discussies over actuele onderwerpen.

Eigenlijk kan wel gesteld worden dat we na vijftig jaar elkaars irritante en ook goede eigenschappen kennen en dat we die ook als zodanig accepteren.

Waarom Corsica?

Hoewel er binnen de groep bezwaar is geuit over vliegen, heeft de DIOS-commissie besloten dat we naar een eiland gaan, namelijk… Corsica! Uiteraard ligt vliegen voor de hand, maar er zijn goede ferry-verbindingen vanuit Nice, Toulon en Genua. Voor degenen die echt niet voor deze ene keer over hun principes heen kunnen of willen stappen, staat het hen vrij de ferry te nemen.

De keuze voor Corsica ligt voor ons in de overwegingen, dat het eiland goed op verschillende wijzen te bereiken is en een bestendig en aangenaam klimaat heeft. Zo zijn we echt als club een paar dagen gezamenlijk op reis. We hebben een aantal groepsactiviteiten georganiseerd en daarnaast voldoende ruimte ingebouwd voor rust en individuele activiteiten.

Wij, als DIOS-commissie, hopen natuurlijk dat onze trip een onuitwisbare herinnering zal achter laten.

Vincent de Windt
Martin Vaartjes
Geert-Jan Wingelaar

Voorlopig programma

In principe vliegen we gezamenlijk naar Corsica. Diegenen die voor een ander vervoersmiddel kiezen, moeten dat zelf regelen en op de pagina “Registratie” duidelijk aangeven op het aanmeldformulier.

Hieronder een voorlopige opzet van het programma. Een gedetailleerde versie zal later gepubliceerd worden.

Zondag 29 september 2024

Aankomst Corsica, Hotel Palazzu Pozzo di Borgo, Ajaccio.
Diner in A Merendella Citadina (aankomst verspreid en daarom alleen ‘s avonds gezamenlijk diner).

 

Maandag 30 september 2024

8.00 uur  Ontbijt in het hotel.
9.30 uur  Vrije ochtend om bij te kletsen.
Stadswandeling met gids Ajaccio of rondtour in dubbeldekbus.

 

Dinsdag 1 oktober 2024

8.00 uur  Ontbijt in het hotel.
9.30 uur  Vrije ochtend om bij te kletsen.
Eenvoudige lunch.
Boottocht Porticcio îles Sanguinaires en Golf Ajaccio (duur 2,5-3 uur).
Diner restaurant A Nepita.

 

Woensdag 2 oktober 2024

8.00 uur  Ontbijt in het hotel.
9.00 uur  Busreis naar Bonifacio (2, 5 uur).
Stadswandeling met gids door Bonifacio.
Lunch in Restaurant Les Quatre Vents.
Terrasje in Bonifacio.
Terugreis naar Ajaccio (2,5 uur).
Eenvoudige avondmaaltijd in Bistro Bonaparte (Hamburger tent).

 

Donderdag 5 oktober 2024

8.00 uur  Ontbijt in het hotel.
9.30 uur  Keuze uit rondje golf of wandeling/e-bike tour.
  • Golf (Gigagolfclub Ajaccio).
  • Wandeling Tour de la Presqu’île de Capu di Muru.
  • E-bike tour zonder begeleiding.
Geen gezamenlijke lunch.
Vrije middag.
Diner in Restaurant Il Passaggero.

 

Vrijdag 6 oktober 2024

8.00 uur  Ontbijt in het hotel.
9.30 uur  Afhankelijk van vertrektijden deze dag nader in te vullen.

 

Einde van een geweldige jubileumreis!

Accommodatie

We verblijven in het Hotel Palazzu Pozzo di Borgo in Ajaccio.

17 Rue Bonaparte
20000 Ajaccio – Italië
Tel : 0039 (0)4 23 16 12 12

Palazzu Pozzo di Borgo is gevestigd in een klassiek Corsicaans herenhuis waarvan de originele grandeur behouden is gebleven. Dit luxe boetiekhotel ligt middenin het historische centrum van Ajaccio en vele bezienswaardigheden en het strand zijn op loopafstand. Ajaccio is een pittoresk stadje met veel herinneringen aan Napoleon, leuke winkeltjes, prima restaurants en mooie boulevards. Palazzu Pozzo di Borgo heeft 42 elegant ingerichte kamers waarbij gebruik is gemaakt van luxe materialen. Ze zijn voorzien van een ruime, moderne badkamer met bad of douche, flatscreen satelliet-TV, een kluisje, airconditioning en een minibar. Alle kamers hebben een balkon met uitzicht op de oude stad, de patio of de haven. In de stijlvolle eetzaal wordt ’s morgens het ontbijtbuffet geserveerd.

Voor ons zijn gereserveerd:

  • 5 x een 2-persoonskamer
  • 5 x een 1-persoonskamer

Over Corsica

Op 200 km afstand van de Côte-d’Azur rijst het eiland Corsica majestueus op uit de Middellandse Zee. Het eiland is groen en de zee betoverend blauw. De littoral corse, de Corsicaanse kuststreek met een totale lengte van meer dan 1000 km, is het meest gevarieerde en rijkste kustgebied van Frankrijk. Hier vind je nog kristalhelder water, immense stranden met fijn zand, kleine verlaten kreken en rotsachtige kliffen waar zeevogels hun territorium hebben. Corsica beschikt over zeelandschappen die uniek zijn in het mediterrane gebied. Het parc naturel régional de Corse met vijf natuurgebieden op het eiland en natuurparken in zee, beslaat twee derde van de totale oppervlakte van deze beschermde regio. Corsica is ook een zeer bergachtig eiland waar imponerende berglandschappen met bergtoppen, bergkammen en meren worden afgewisseld door vredige hoogvlakten.

Naast bruisende badplaatsen heeft Corsica nog pittoreske, authentieke Franse dorpjes. Geniet van het gezellige Calvi of breng een bezoek aan de stad Ajaccio. Ajaccio is zowel de hoofdstad van Corsica als de geboorteplaats van keizer Napoleon Bonaparte. Het eiland trekt verschillende typen vakantiegangers waaronder strandliefhebbers, wandelaars, bergsporters, fietsers en liefhebbers van cultuur en historie.

Goed om te weten

Corsica is onderdeel van Frankrijk en heeft dezelfde wetten en regels.

  • Tijdverschil: geen.
  • Reisdocumenten: je dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort.
  • De officiële taal van Corsica is Frans, maar er is ook een eigen taal. De Corsicaanse taal lijkt meer op Italiaans dan Frans. Daardoor spreken en verstaan veel Corsicanen Italiaans.
  • De netspanning op Corsica is 220 volt. De stopcontacten zijn meestal geaard en het type aansluiting is hetzelfde als in Nederland.

Corsica is bereikbaar via boot of vliegtuig. Vanuit Nederland wordt er momenteel niet rechtstreeks op Corsica gevlogen. Vanuit België en Duitsland zijn wel rechtstreekse vluchten, maar dit is afhankelijk van de reisperiode.

Vanuit de veerhaven van Nice in Frankrijk vertrekken veerboten naar Ajaccio. Momenteel is er slechts één veermaatschappij die deze route aanbiedt: Corsica Ferries.

Uit de oude doos

Schrijf je in voor deze jubileumreis

Voor een juiste uitvoering van de reis hebben wij enkele persoonsgegevens nodig. Graag onderstaand formulier volledig invullen.

Het is belangrijk dat je de namen opgeeft zoals deze in het paspoort staan.

Back To Top